+385 99 226 7176

Dodatna hrana za pčele

U prirodi, pčele pronalaze hranu u obliku nektara i peludi koja im pruža esencijalne hranjive tvari, vitamine i minerale potrebne za njihov rast, razvoj i održavanje kolonije. Međutim, moderna poljoprivreda, urbanizacija i klimatske promjene znatno su smanjile dostupnost prirodnih izvora hrane za pčele. Kao pčelari, na nama je da im pružimo pomoć kako bi prebrodile sve izazove i ostale jake i vitalne.

Jedan od ključnih trenutaka kada pčele trebaju našu pažnju i brigu je razdoblje vrcanja meda. Kada izvadimo med iz košnica, odvajamo zalihe hrane na kojima su pčele računale da će preživjeti zimu. Zato je izuzetno važno odmah nakon vrcanja meda osigurati pčelama dovoljno hrane. To možemo postići hranjenjem pčela glukozno – fruktoznom sirupom.

Dodatna ishrana pčela pogačama i sirupom ne samo da osigurava njihov opstanak i dobrobit, već također pomaže u očuvanju i povećanju pčelinje populacije. Jaka i zdrava kolonija može pridonijeti boljem oprašivanju biljaka, što ima pozitivan utjecaj na poljoprivredu i prirodne ekosustave.

 

Api Energy sirup za pčele, 25 kg kanta
Pogača za pčele - Nosema Stop

API ENERGY sirup je visoko kvalitetna prihrana za vaše pčeleSirup ne sadržava saharozu koju pčele moraju razgraditi, pa ga vrlo brzo spremaju u saće.Sirup je odmah spreman za upotrebu ili se može po potrebi i želji razrijediti. također se koristi za kvalitetno uzimljavanje pčela.

Sastav sirupa : 55% fruktoza i 40% glukoza.

Glavne značajke: Sirup je s vrlo niskim HMF-om (Hydroxymethylfurfural), te bez GMO supstanci.

Pakiranje API ENERGY SIRUPA:
IBC kontejner 1350 kg
Kanta 25 kg
PET Boca 6 kg
(Agro Simpa d.o.o. nudi uslugu prepumpavanja sirupa direktno u Vašu ambalažu,uvjet je da ambalaža ima minimalnu zapremninu 100kg).
Proizvodi i pakira: Agro Simpa D.o.o.

pogaca za pčele Nosema Stop
Pogača za pčele - Nosema Stop

NOSEMA STOP je enzimska pogača za pčele sa dodanim potpuno biljnim preparatom na bazi biljnih polifenola. Kao dodatak prehrani pčela pomaže u suzbijanju nozemoze uzrokovane Nosemom apis i Nosemom ceranae. NOSEMA STOP pogača se daje pčelama 2 puta u proljeće (s razmakom od 10 dana) i 2 puta početkom jeseni (s razmakom od 10 dana).Sastav: Saharoza 78%, enzimski invertni sirup 22 % (glukoza, fruktoza, voda), sredstvo protiv nozemoze na bazi biljnih polifenola.

Kalorije: Ukupno 360 na 100 g. Ukupno kalorija iz ugljikohidrata 360 na 100g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

vitaminska pogača
Pogača za pčele - Vitaminska

HONEY BEE PRO Vitaminska pogača osigurava sve potrebne vitamine za pčele.

Sastav: Saharoza, invertni sirup, kompleks vitamina.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

Vitamini: Niacinamid, D-Pantenol, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin C, Biotin, Alanin, Arginin, Asparaginska kiselina, Fenilalanin, Cistin, Glutaminska kiselina, Glicin, Histidin, Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Prolin, Serin, Treonin, Tirozin, Valin.Hranu za pčele HONEY BEE PRO pakiramo u standardno pakiranje od 1 kg ili 2 kg, ovisno o želji kupca. Tim tvrtke Agro Simpa d.o.o. u suradnji sa prehrambenim tehnolozima, kemičarima te pčelarima, proizvodi vrhunski proizvod za pčele.
Tvrtka Agro Simpa d.o.o. ima moderan pogon za proizvodnju hrane za pčele te imamo certificirani HACCP. Sve analize ulazne sirovine kao i gotovog proizvoda rade se na Hrvatskom veterinarskom institutu.
Pogača za pčele HONEY BEE PRO proizvedena je njemačkom enzimskom tehnologijom hidrolize šećera bez dodavanja fruktoznog sirupa (HCFS).

Pogača za pčele - Peludna
Pogača za pčele - Peludna

HONEY BEE PRO Peludna pogača obogaćena je peludi i svojim sastavom pčelama pruža dodatni stimulans. Obično se koristi kao proljetna prehrana za stimuliranje ranog legla, kako bi osigurala jaku i zdravu zajednicu. Također se može koristiti i u ostalim periodima godine uključujući jesen, a posebno se preporučuje za uzgoj matica. Peludna pogača je kompletna hrana te sadrži sve što je pčelama potrebno, uz uvjet da imaju pristup vodi.Sastav: Saharoza 73%, enzimski invertni sirup 22% (glukoza, fruktoza, voda), pelud 5%, proteini, minerali, vitamini.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1656 kJ/371 kcal; bjelančevine 1,1 g; ugljikohidrati 95,0 g od toga šećeri 92,0 g; masti 0,6 g od toga zasićene masne kiseline 0,3 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija, sadrži pelud domaćeg porijekla koji garantirano ne sadrži nikakve nečistoće ili bolest, rađena isključivo iz  šećera domaće proizvodnje..


proteinska pogaca za pcele
Pogača za pčele -Proteinska

HONEY BEE PRO Proteinska-stimulativna pogača za pčele služi za stimuliranje matice na bolje polaganje većeg broja jaja te za jačanje društva.

Pogača ima 5% proteina te je vrlo pogodna za dodavanje u rano proljeće.
Sastav: Saharoza 73%, enzimski invertni sirup 22% (glukoza, fruktoza, voda), proteini 5%, minerali, vitamini.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1578 kJ/371 kcal; bjelančevine 5,0 g; ugljikohidrati 88,0 g od toga šećeri 85,0 g; masti 0,5 g od toga zasićene masne kiseline 0,1 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

Pogača Honey Bee Pro Standard- prihrana za pčele
Pogača za pčele - Standard

HONEY BEE PRO Standard pogača za pčele je osnovna pogača koja se daje u periodu kada nema dovoljno hrane u prirodi za pčele.Sastav: Saharoza 78%, enzimski invertni sirup 22% (glukoza, fruktoza, voda).

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1655 kJ/390 kcal; bjelančevine 0,6 g; ugljikohidrati 96,0 g od toga šećeri 94,0 g; masti 0,3 g od toga zasićene masne kiseline 0,2 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

Shopping Cart
Scroll to Top