Kontaktirajte nas na: +385 (0)99 583 8870 ili info@pcelarska-oprema.hr

Honey Bee Pro hrana za pčele

HONEY BEE PRO Standard pogača za pčele je osnovna pogača koja se daje u periodu kada nema dovoljno hrane u prirodi za pčele.

Sastav: Saharoza 78%, enzimski invertni sirup 22% (glukoza, fruktoza, voda).

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1655 kJ/390 kcal; bjelančevine 0,6 g; ugljikohidrati 96,0 g od toga šećeri 94,0 g; masti 0,3 g od toga zasićene masne kiseline 0,2 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

HONEY BEE PRO Proteinska-stimulativna pogača za pčele služi za stimuliranje matice na bolje polaganje većeg broja jaja te za jačanje društva.

Pogača ima 5% proteina te je vrlo pogodna za dodavanje u rano proljeće.

Sastav: Saharoza 73%, enzimski invertni sirup 22% (glukoza, fruktoza, voda), proteini 5%, minerali, vitamini.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1578 kJ/371 kcal; bjelančevine 5,0 g; ugljikohidrati 88,0 g od toga šećeri 85,0 g; masti 0,5 g od toga zasićene masne kiseline 0,1 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

HONEY BEE PRO Peludna pogača obogaćena je peludi i svojim sastavom pčelama pruža dodatni stimulans. Obično se koristi kao proljetna prehrana za stimuliranje ranog legla, kako bi osigurala jaku i zdravu zajednicu. Također se može koristiti i u ostalim periodima godine uključujući jesen, a posebno se preporučuje za uzgoj matica. Peludna pogača je kompletna hrana te sadrži sve što je pčelama potrebno, uz uvjet da imaju pristup vodi.

Sastav: Saharoza 73%, enzimski invertni sirup 22% (glukoza, fruktoza, voda), pelud 5%, proteini, minerali, vitamini.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1656 kJ/371 kcal; bjelančevine 1,1 g; ugljikohidrati 95,0 g od toga šećeri 92,0 g; masti 0,6 g od toga zasićene masne kiseline 0,3 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija, sadrži pelud domaćeg porijekla koji garantirano ne sadrži nikakve nečistoće ili bolest, rađena isključivo iz  šećera domaće proizvodnje.

Pogača Nosema Stop

NOSEMA STOP je enzimska pogača za pčele sa dodanim potpuno biljnim preparatom na bazi biljnih polifenola. Kao dodatak prehrani pčela pomaže u suzbijanju nozemoze uzrokovane Nosemom apis i Nosemom ceranae. NOSEMA STOP pogača se daje pčelama 2 puta u proljeće (s razmakom od 10 dana) i 2 puta početkom jeseni (s razmakom od 10 dana).

Sastav: Saharoza 78%, enzimski invertni sirup 22 % (glukoza, fruktoza, voda), sredstvo protiv nozemoze na bazi biljnih polifenola.

Kalorije: Ukupno 360 na 100 g. Ukupno kalorija iz ugljikohidrata 360 na 100g.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

Timol je snažan dezinficijens i fungicid, a djeluje pomoću svojih para. Pčele ih distribuiraju u košnici svojom aktivnošću. Osim toga, vanjska je temperatura važna: učinkovitost je najveća kad se temperatura kreće između 15-30 °C. Dodavanje HONEY BEE PRO Thymol pogača učinkovit je način u suzbijanju grinja varoe. Hranjenje pčela sa timolom može predstavljati efikasan način smanjivanja spora nozeme u košnici. Kao što rezultati pokusa u laboratorijskim uvjetima pokazuju, pčele hranjene sa timolom imaju manje spora nozeme i žive duže nego kontrolna skupina pčela.*

*Apidologie 41(2010) 141-150

Sastav: Saharoza, invertni sirup, timol.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

Kada pčele počinju proizvoditi matičnu mliječ za ličinke i maticu potrebna im je prehrana bogata vitaminima. Najvažniji vitamini su B kompleks vitamin kao i C vitamin (askorbinska kiselina). HONEY BEE PRO Vitaminska pogača osigurava sve potrebne vitamine za pčele.

Sastav: Saharoza, invertni sirup, kompleks vitamina.

Glavne značajke: proizvod bez GMO-a, 100 % biljno porijeklo, vrlo niski HMF, 100% porijeklo Europska unija.

Vitamini: Niacinamid, D-Pantenol, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin C, Biotin, Alanin, Arginin, Asparaginska kiselina, Fenilalanin, Cistin, Glutaminska kiselina, Glicin, Histidin, Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Prolin, Serin, Treonin, Tirozin, Valin.

Hranu za pčele HONEY BEE PRO pakiramo u standardno pakiranje od 1 kg ili 2 kg, ovisno o želji kupca. Tim tvrtke Agro Simpa d.o.o. u suradnji sa prehrambenim tehnolozima, kemičarima te pčelarima, proizvodi vrhunski proizvod za pčele. Tvrtka Agro Simpa d.o.o. ima moderan pogon za proizvodnju hrane za pčele te imamo certificirani HACCP. Sve analize ulazne sirovine kao i gotovog proizvoda rade se na Hrvatskom veterinarskom institutu. Pogača za pčele HONEY BEE PRO proizvedena je njemačkom enzimskom tehnologijom hidrolize šećera bez dodavanja fruktoznog sirupa (HCFS).

Zašto nije dobar fruktozni sirup?
Najnovija istraživanja su pokazala da je fruktozni sirup (HCFS – High fructoze corn syrup), koji se na tržištu prodaje pod raznim nazivima, ali najčešće je to omjer fruktoze 55 % ili 42% u odnosu na glukozu, pokazao štetan za pčele. Takvi sirupi nemaju čistoću kao invertni sirupi rađeni enzimskom metodom jer su puni i nekih drugih sastojaka poput pepela ili boje te mogu sadržavati šećere koji nisu pogodni za pčele. Također, ti sirupi su rađeni od kukuruznog škroba pa postoji velika mogućnost da sadrže štetne pesticide.

honey-bee-pro-invert

HONEY BEE PRO INVERT sirup je odličan proizvod ukoliko sami proizvodite pogače. Umiješava se zajedno sa šećerom u prahu bez potrebe dodavanja meda. Honey Bee Pro INVERT je invert sirup proizveden enzimskom metodom i čista je glukoza i fruktoza. Mikrobiološki je stabilan i ima dugi vijek trajanja.Pčela za vrlo povoljnu cijenu dobiva odličnu prihranu, jer su glukoza i fruktoza monosaharidi za razliku od šećernog sirupa što se radi u kućnoj radinosti.

Što je razlika između Invert sirupa i šećernog sirupa?

Šećerni sirup je čisti šećer koji mnogi pčelari otapaju u vodi kako bi dobili tekućinu te tako prihranili pčele ili umiješali u pogače. Ovaj sirup pčela mora razgraditi svojim enzimima te ga tek tada može koristiti kao svoju hranu. Invert sirup je već razgrađen šećer na glukozu i fruktozu i prirodna je hrana pčeli. Pčela troši puno manje energije pri preradi ove hrane. Također, mnogi pčelari rade pogrešnu prihranu
ukoliko se u šećerni sirup dodaje kiselina i kuha na temperaturama iznad 100°C. Ovo se pokazalo kao vrlo loše iz razloga što se stvara HMF (hidroksimetilfurfural) što utječe na smrtnost pčela (Brodshneider i Crailsheim, 2010). Zbog toga je jedina mogućnost izbjegavanja HMF-a enzimska hidroliza bez upotrebe kiselina. Kao najbolja prihrana pčeli je Invert sirup proizveden enzimskom metodom, a to je upravo HONEY BEE PRO INVERT.

Pakiranje HONEY BEE PRO INVERT radimo u pakiranju od 25 kilograma (kanta), 6 kg (boca), te u bačvama od 210 kilograma ili u ambalaži kupca.

GDJE KUPITI?