+385 99 226 7176
kosnica

O pčeli i pčelarstvu napisano je puno toga, ali mi nekako mislimo da je još više ostalo izvan teksta. Pogotovo u današnje vrijeme kada smo svjedoci brze izmjene prilika, uvjeta, stanja ekonomije, a posebno klime..možemo reći skoro svega.

BLOG za pčelare

Ovaj dio naše web stranice namijenjen je svima Vama, bilo da ste stažom stari, mudri i iskusni pčelari, bilo da ste tek počeli ili razmišljate da u životu radite i sa pčelom. Ali, moramo ovdje pozvati i potrošače naših, odnosno pčelinjih proizvoda..

Uz pčelu, ili smo odrastali ili smo je tijekom života upoznali…, i da, ona je takva, uđe Vam „pod kožu“, zavolite ju i to je to! I još recimo da pčela leti, i tu odprilike prestaje koncenzus pčelara. Svatko ima svoje mišljenje, svoje načine rada i svi mislimo da je upravo to najbolje. Između ostalog, ali i baš zato, evo pokrenuli smo i ovu rubriku da plasiramo informacije, „razmišljamo na glas“, izmjenjujemo znanja, iskustva i prijedloge, da pokušamo zajedno ostvariti neki napredak i prilagoditi se novim prilikama, a one su u najmanju ruku popularno rečeno, izazovne!

Pčelinjak je za mnoge od nas poslije toplog doma, najljepše mjesto na svijetu. Pokušat ćemo Vam kroz razne tekstove sugerirati na što sve obratiti pozornost, kako ga održavati i poboljšavati. Kako i što raditi sa pčelama i košnicom, što Vam treba i kad! Ali, na kraju i kako doći do vrhunskih proizvoda.

Klimatske promjene koje su već postale i vidljive i opipljive, udaraju po najisturenijim dijelovima, a pčelarstvo je jedan od njih. Posebno je to aktualno i vidljivo ove jeseni, do neki dan sa izrazito toplim vremenom koje na pčelinju zajednicu djeluje zbunjujuće. Studeni je, a mnoge zajednice razvile su leglo…kako će to zimovati, vidjet ćemo…

Važno je spomenuti i pojavu „grabeži“ na mnogim pčelinjacima, ali tu je evo i nova rubrika pa bit će prilike i vremena o svemu ponešto reći, napisati ili pojasniti. Aktualno, savjetodavno i objektivno!

info@pcelarska-oprema.hr

Društvene mreže

Najpopularnije

Budi u toku

Pretplatite se na naš Newsletter

Samo novosti i akcije

Kategorije

Povezane objave

Zima na pčelinjaku

Trenutno vrijeme dopušta nam da se malo i opustimo i odmorimo. Zimsko doba na pčelinjaku, ako je sve u redu može biti mirno, kako za

Shopping Cart
Scroll to Top