Pogača za pčele HONEY BEE PRO sa timolom

Objavio in Blog on 11/06/2020Komentari isključeni

Često je pitanje pčelara koja je pogača u koje vrijeme najbolja za naše pčele. Da malo približimo ili objasnimo, možda Vam i pomognemo, evo jedan dobar prijedlog!

Dugi niz godina Thymol je na razne načine primjenjivan u zaštiti pčelinjih zajednica od varooze, ali i u hrani za pčele. Upravo u ovom obliku, kroz pogače za pčele daje odlične rezultate. Provedena ispitivanja pokazuju da su pčele hranjene ovom pogačom čišće od spora nozemoze, a pčelari koji su je primjenjivali na svojim pčelinjacima izrazili su zadovoljstvo djelovanjem ove pogače. Pčele su rado uzimale Thymol pogaču, zajednice su vidljivo brojčano jače, ali i broj okvira s leglom veći.

Thymol u bilo kojem obliku unutar košnice djeluje na varou, pa su tako zajednice hranjene ovom pogačom puno čišće od varoe.

Podsjetimo da je Thymol odlična aktivna tvar koja nam pomaže da pčele držimo u kondiciji, te da je dozvoljen i u ekološkoj proizvodnji.

Redovito pratimo djelovanje ove pogače na testnim pčelinjacima i zaključujemo da uz primjenu standardnih metoda u suzbijanju varooze i drugih pčelinjih bolesti možemo održavati čistu, zdravu i jaku pčelinju zajednicu.

Klimatske promjene i poremećaji u prirodnom okruženju, kako u biljnom tako i u životinjskom svijetu sve više utiču na pčelu i pčelarstvo općenito. Ova godina to nam dobro pokazuje kroz izazovne vremenske prilike i to kroz većinu pčelinjih paša za sada. Od nas se općenito traži sve veća briga oko pčela, a ovaj proizvod sigurno će postati novi standard, možemo slobodno reći nove tehnologije pčelarenja, a koja uključuje cjelogodišnju brigu o pčelama. Uz stručne ljudske kapacitete u kreiranju ovog proizvoda sudjelovali su i pčelari praktičari.

Savjet:

Primjenu pogače HONEY BEE PRO with Thymol preporučujemo od kraja lipnja nadalje, nakon intenzivne paše, ako je ima, a posebno tijekom ljetnih mjeseci. Odlične rezultate daje i kod prihrane rojeva (posebno dok nema zatvorenog legla) i kod prihrane mladih zajednica u nukleusima.