+385 99 226 7176

BeeVital Hive Clean 500ml

BEEVITAL HIVE CLEAN je ekološko sredstvo za suzbijanje varoe prirodnim putem.

23,70

SKU 11060 Kategorija

Varoa i eko pčelarenje
Svi pčelari muku muče kako varou držati pod nadzorom, a pri tome što manje štete nanijeti pčeli i imati čist i ispravan med. Tome je došao kraj. Pojavio se preparat BEEVITAL HIVE CLEAN koji nam to omogućava.

Što je to?

BEEVITAL HIVE CLEAN

je ekološko sredstvo za suzbijanje varoe prirodnim putem. Neki od osnovnih sastojaka su: voda, saharoza, limunska kiselina, oksalna kiselina, ekstrakt propolisa, eterična ulja…itd. Pomoću BEE VITAL HIVE CLEAN-a pčele drže svoje košnice čistima, pčelinjak se regenerira na prirodan način i daje med najveće kvalitete. Do toga dolazi jer BEE VITAL HIVE CLEAN aktivira prirodni način čiščenja kod pčela. Bitno je napomenuti da su istraživanja pokazala da u medu nema nikakvih rezidua.

Djelovanje
Kroz apliciranje BEE VITAL HIVE CLEAN-a hvataju se i mikroskopski najmanje kapljice na dlačice pčela. Zbog socijalnog kontakta i poriva čiščenja kod pčela raspoređuje se ravnomjerno na sve ostale pčele i uzrokuje da se stanice kroz trenutno aktivirane pčele temeljito pročiste od odumrlih larvi.Ta i sva ostala strana tijela, kao i čestice nečistoće se odmah odstranjuju iz košnice zbog pojačanog poriva čiščenja kod pčela. Kod primjerene uporabe nema štetnih djelovanja na pčele, leglo i maticu jer se ne radi niti o otrovu niti o lijeku.

Kada?

Za tretman je bitno izvršiti kontrolu dnevnog prirodnog pada varoe. O tome ovisi koji tretman treba primjeniti. Ukoliko je dnevni prirodni pad varoe manji od 30 komada po košnici, ne treba pristupati intezivnom tretiranju. Dovoljna je jedna aplikacija BEE VITAL HIVE CLEAN-a. Ako je dnevni prirodni pad varoe veći od 30 komada po košnici, pristupa se intenzivnom tretiranju. Intenzivno tretiranje sastoji se od tri aplikacije u razmaku od 6 dana.Tretmani se vrše u tri perioda. Prvi period je u proljeće kad počne unos peludi i razvoj društva. Drugi period je krajem srpnja ili početkom kolovoza nakon vrcanja, a treći je u studenom ili prosincu. Tada treba uzeti u obzir da je dovoljna samo jedna aplikacija ukoliko u košnici nema legla

Kako?

BEEVITAL HIVE CLEAN

dobiva se pakiran u boce od 0,5 litara ili u štikovima od 18 ml. edan stick je predviđen za jednu aplikaciju po košnici. Potrošnja BEE VITAL HIVE CLEAN-a je 10-20 ml za jednu aplikaciju po košnici. Potrošnja ovisi o snazi pčelinja zajednice. Aplikacija se vrši tako da pošpricamo zaposjednute ulice u plodištu sa 10-20 ml BEE VITAL HIVE CLEAN-om. Najbolje je vršiti aplikaciju pri vanjskoj temperaturi 10-25 C, dok se pčele zadržavaju oko legla, jer je tada uspjeh bolji. Najprikladnije vrijeme tretiranja je ranije u jutro ili kasno popodne.

 

Težina 0,63 kg
Shopping Cart
BeeVital Hive Clean 500ml
23,70
Scroll to Top