+385 99 226 7176

Cilindar za obilježavanje matica

Cilindar za obilježavanje matica služi za njihovo hvatanje i obilježavanje , i puno olakšava pčelarima rad.

Cilindar za hvatanje i obilježavanje matica se sastoji od plastične tube dužine 145mm čiji jedan kraj čini plastični prsten sa otvorima preko kojih se vrši obilježavanje matice i klipa obloženog spužvicom, kojim se matica gura do plastičnog prstena. Matica se uvodi u cilindar kroz otvor na bočnoj strani što ga čini lakšim za upotrebu u praksi.

5,95

SKU 10960 Kategorija

Cilindar za obilježavanje matica je praktičan i koristan proizvod za svakog pčelara. Koristi se za obilježavanje matice kada je pčelar ne želi hvatati rukom.

Cilindar na svojoj bočnoj strani ima otvor kojim se matica preklapa i ubacuje u cilindar. Kada matica uđe u cilindar, on se okreće vertikalno i dalje se matica nježno uz pomoć klipa gura unutar cilindra ka mrežici na dnu, vodeći računa da je okrenuta leđima ka mrežici. Klip je obložen mekiom spužvicom, kako ne bi došlo do ozljeđivanja matice. Kada je matica prislonjena uz mrežicu leđima, kroz rešetku se ona obilježava bojom. Nakon obilježavanja, klip sa spužvicom se izvlači i iz cilindra za obilježavanje matica se vraća u društvo ili ubacuje u kavez za matice.

Cilindar za obilježavanje matica se još može koristiti i kao pomoćni alat za stavljanje matica u kaveze.

Težina 0,07 kg
Shopping Cart
Cilindar za obilježavanje matica
5,95
Scroll to Top