Kontaktirajte nas na: +385 (0)99 583 8870 ili info@pcelarska-oprema.hr

Honey Bee Pro INVERT 25kg

186,75 kn

HONEY BEE PRO INVERT je invertni šećer vrlo visoke čistoće sastavljen od fruktoze i glukoze. Mikrobiološki je stabilan i ima dugi vijek trajanja.

Napomena: Preuzimanje proizvoda moguće je isključivo u poslovnici Novo Selo (kod Komareva), Novoselska 169/b, Sisak ili slanjem na paleti. Molimo kontaktirajte nas oko detalja!

 

Nema na zalihi

SKU: 11887 Kategorija:

HONEY BEE PRO INVERT

Ovaj invert sirup je odličan proizvod ukoliko sami proizvodite pogače. Umiješava se zajedno sa šećerom u prahu bez potrebe dodavanja meda. Honey Bee Pro INVERT je invert sirup proizveden enzimskom metodom i čista je glukoza i fruktoza. Mikrobiološki je stabilan i ima dugi vijek trajanja.Pčela za vrlo povoljnu cijenu dobiva odličnu prihranu, jer su glukoza i fruktoza monosaharidi za razliku od šećernog sirupa što se radi u kućnoj radinosti.

Što je razlika između Invert sirupa i šećernog sirupa? Šećerni sirup je čisti šećer koji mnogi pčelari otapaju u vodi kako bi dobili tekućinu te tako prihranili pčele ili umiješali u pogače. Ovaj sirup pčela mora razgraditi svojim enzimima te ga tek tada može koristiti kao svoju hranu. Invert sirup je već razgrađen šećer na glukozu i fruktozu i prirodna je hrana pčeli. Pčela troši puno manje energije pri preradi ove hrane. Također, mnogi pčelari rade pogrešnu prihranu ukoliko se u šećerni sirup dodaje kiselina i kuha na temperaturama iznad 100°C. Ovo se pokazalo kao vrlo loše iz razloga što se stvara HMF (hidroksimetilfurfural) što utječe na smrtnost pčela (Brodshneider i Crailsheim, 2010). Zbog toga je jedina mogućnost izbjegavanja HMF-a enzimska hidroliza bez upotrebe kiselina. Kao najbolja prihrana pčeli je Invert sirup proizveden enzimskom metodom, a to je upravo HONEY BEE PRO INVERT.