+385 99 226 7176

Millerova hranilica za pčele

Millerova Hranilica jedna je od najpoznatijih vrsta hranilica koje se koriste u pčelarstvu. Ova vrsta hranilice nazvana je po američkom pčelaru Charlesu C. Milleru. On ju je razvio kako bi pčelama pružio dodatnu prehranu u uvjetima kada prirodni izvori ne zadovoljavaju njihove potrebe.

Hranilica za pčele obično se koristi za dodatno hranjenje pčela tijekom zimskih mjeseci, kada nema dovoljno cvjetnog nektara ili peluda za njihovu prehranu. Također se može koristiti u drugim situacijama, poput stimuliranja razvoja legla ili kao pomoć pri podizanju nove pčelinje zajednice.

Ova vrsta hranilice se sastoji od plitkog spremnika/posude koja se postavlja iznad legla u košnici. Posuda je opremljena otvorima ili sitnim žljebovima kroz koje pčele mogu pristupiti hranjivoj otopini unutar nje. Hranjiva otopina može biti šećerni sirup ili druga vrsta pčelarskih pripravaka koji sadrže hranjive tvari potrebne pčelama. (Proteini, Vitamini, Thymol)
– Kompletnu ponudu naših pogača i sirupa možete pogledati na: Pčelarska Oprema Trgovina.
Naš brand (Svi proizvodi su izrađeni i pakirani u našim pogonima u gradu Sisku).

Prednost Millerove hranilice je u tome što omogućava pčelama da pristupe hrani izravno iz košnice, bez potrebe za izlaskom iz košnice kako bi tražile nektar izvan nje. To može biti posebno korisno u uvjetima kada su vanjski izvori hrane ograničeni ili nedostupni.

Važno je napomenuti da pravilno korištenje hranilica za pčele zahtijeva određeno znanje o pčelarstvu i potrebama pčela. Važno je pratiti količinu hrane koju pčele konzumiraju te osigurati da hranilica bude čista i bez kontaminacija kako bi se izbjeglo potencijalno negativno djelovanje na zdravlje pčela.

Težina 1,03 kg
Shopping Cart
Millerova Hranilica LR
7,00
Scroll to Top