+385 99 226 7176

Nitne 1 kg

Nitne 1 kg neizostavan su dio pčelarske opreme. Koriste se za ojačavanje rupa na pčelinjim okvirima i pružanje potpore žici koja se provlači kroz okvire.

16,90

SKU 11244 Kategorija

Nitne 1 kg

Nitne 1 kg također poznate kao šuplje zakovice, neizostavan su dio pčelarske opreme.
Ove male, ali izuzetno važne komponente koriste se za ojačavanje rupa na pčelinjim okvirima i pružanje potpore žici koja se provlači kroz okvire.

Glavne prednosti:

  • Sprječavanje oštećenja drva: Nitne sprečavaju prodiranje žice u drveni dio okvira, čime se sprječava otpuštanje žice i oštećenje okvira.
  • Stabilnost saća: Osiguravanjem čvrstoće žice, pomažu u održavanju napetosti satne osnove i saća, smanjujući rizik od lomljenja ili ispadanja saća iz okvira.
  • Jednostavna instalacija: Postavljanje nitni je brzo i jednostavno, što vam omogućava učinkovitu izradu vaših pčelinjih okvira.
    U našoj ponudi možete pronaći i bušače okvira koji automatski postavljaju zakovice na izbušene rupe.
    Ovi alati značajno povećavaju efikasnost vašeg rada i olakšavaju proces pripreme okvira.

Pakiranja:

  • Nitne su dostupne u pakiranjima od 1 kg i 150 g, što vam omogućava odabir količine koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Uz nitne ili šuplje zakovice, vaši pčelinji okviri bit će stabilni i dugotrajni, što će doprinijeti uspješnoj proizvodnji meda i održavanju zdravih pčelinjih zajednica.

Kompletnu ponudu dodatne pčelarske opreme i pribora potražite na linku .
Zapratite nas i na našoj Facebook stranici kako bi uvijek bili u toku s nadolazećim akcijama.

Težina 1,05 kg
Shopping Cart
Nitne 1 kgNitne 1 kg
16,90
Scroll to Top