+385 99 226 7176

Parni topionik voska B

‘- Čepovi s navojima
– Koš
– Lijevak za dolijevanje vode rosfraj
– Limovi sa strane protiv vjetra rosfraj
– Stane 18 okvira

589,90

SKU 11034 Kategorija

Parni topionik voska B koristi visoku temperaturu pare za topljenje voska. Voda se grije u uređaju, stvarajući paru. Para se dovodi u prostoriju gdje se nalazi pčelinje saće. Pod utjecajem topline pare, vosak se topi i postaje tekućina.

Pčelari koriste parni topionik voska kako bi očistili pčelinje saće od ostataka meda, propolisa, i drugih nečistoća. To omogućuje ponovnu upotrebu saća i pomaže u očuvanju čistoće košnica.

SADRŽI:

  • ČEPOVE NA IZLAZNIM CIJEVIMA
  • STRANICE PROTIV VJETRA I LIJEVAK ZA DODAVANJE VODE

Parni topionik voska B služi za topljenje voska, međutim u njemu možete i dezinficirati okvire zahvaljujući čepovima na izlaznim cijevima.

TOPIONIK SE SASTOJI OD: 

  1. KADA ili POSUDA koja ima dvije cijevi na dnu. Jedna je okrenuta prema gore i u njoj pratimo stanje vode u kadi, te kroz nju dosipavamo vodu da bi održali isti nivo vode. Drugu na sredini kade, kroz koju izlazi otopljeni vosak.
  2. TACNA koja stoji u kadi na dnu i na koju se cijedi otopljeni vosak, a spojena je sa srednjom cijevi na kadi kroz koju izlazi otopljeni vosak.
  3. KOŠ ili SITO od perforiranog lima u koji se stavljaju okviri sa saćem i kroz koje se cijedi vosak na tacnu. Veličina rupica na situ je 5mm.
  4. POKLOPAC parnog topionika koji osigurava da para ostaje u zatvorenom sistemu te što prije otopi vosak.
  5. STALAK na kojem se nalazi parni topionik.

Ostatak ponude topionika, vrcaljki i aparata možete pogledati Ovdje
Za akcije, pogodnosti i događaje pratite nas na našem Facebook profilu

Težina 30 kg
Shopping Cart
Parni topionik voska B
589,90
Scroll to Top