+385 99 226 7176

Honey Bee Pro Peludna pogača

-obogaćena je peludi i svojim sastavom pčelama pruža dodatni stimulans. Koristi se kao proljetna prehrana za stimuliranje ranog legla, kako bi osigurala jaku i zdravu zajednicu. Također se može koristiti i u ostalim periodima godine uključujući jesen, a posebno se preporučuje za uzgoj matica. Honey Bee Pro Peludna pogača proizvedena je u Hrvatskoj i sadrži steriliziranu pelud domaćeg porijekla koja garantirano ne sadrži nikakve nečistoće ili bolesti. Peludna pogača je kompletna hrana te sadrži sve što je pčelama potrebno, uz uvjet da imaju pristup vodi. Pogača je bez GMO-a, te je rađena isključivo iz šećera domaće proizvodnje.

Zašto je važna prihrana pčela?

-Poboljšanje kvalitete peluda: Kada pčele konzumiraju peludnu pogaču, povećava se njihova sposobnost sakupljanja i prerade peluda. To može rezultirati visokokvalitetnim peludom, koji se može koristiti u prehrambenoj industriji ili kao dodatak prehrani za ljude.

-Kod pčela se javlja specifičnost da hranidba prethodne generacije utječe na kvalitetu naredne jer pčele uzgajane na lošoj prehrani ne mogu odgojiti novu kvalitetnu generaciju.

-Prihrana pčela također je bitna zbog stvaranja kvalitetnih  zimskih zaliha hrane kako bi se osiguralo preživljavanje zimskih mjeseci.

-Stimulacija razvoja: Prihranjivanje pčela može potaknuti brži razvoj pčelinjih zajednica. Dodatna hrana pomaže pčelama u izgradnji košnice, izgradnji saća i podizanju legla. To može rezultirati jačom populacijom pčela i većim brojem radilica za sakupljanje nektara i peluda.

-Povećanje prinosa meda: Kada pčele imaju dovoljno hrane, moguće je povećati prinos meda. Kvalitetna prihrana pčela tijekom perioda intenzivne paše omogućuje im sakupljanje veće količine nektara i proizvodnju više meda.

Sastav peludne pogače:

Saharoza, glukoza, fruktoza, voda, pelud, proteini, minerali, konzervans E202.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g:

energetska vrijednost 1666 kJ/392 kcal; bjelančevine 0,5 g; ugljikohidrati 98,0 g od toga šećeri 95,7 g; masti 0,5 g od toga zasićene masne kiseline 0,1 g; sol 0,0 g.

Način primjene pogače:

Prije upotrebe izrezati i odstraniti dijelove pakiranja na željenim mjestima, te staviti preko satonoše.

Čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Težina 1,07 kg
Shopping Cart
Peludna Pogača Honey Bee Pro 1 kg
2,09
Scroll to Top