Kontaktirajte nas na: +385 (0)99 583 8870 ili info@pcelarska-oprema.hr

Pogača Honey Bee Pro Standard 2 kg

20,00 kn

SKU: 12006 Kategorija:

HONEY BEE PRO pogača namijenjena je prihrani pčela u periodu kada nema prirodne paše. Najnovijom tehnologijom enzimske proizvodnje te dodavnjem mikrokristala pogodnima za pčele, Honey Bee Pro pogača je vrhunski proizvod bez štetnog HMF-a (hidroksimetilfurfural). Istraživanja su pokazala da se pri kiselinskoj hidrolizi šećera i pri radu na visokoj temperaturi stvara kao nusproizvod HMF. Jedina mogućnost izbjegavanja HMF-a je enzimska hidroliza bez upotrebe kiselina. Honey Bee Pro pogača proizvedena je njemačkom enzimskom tehnologijom, a sve su sirovine EU porijekla.

Sastav: saharoza, glukoza, fruktoza, voda, minerali.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g: energetska vrijednost 1655 kJ/390 kcal; bjelančevine 0,6 g; ugljikohidrati 96,0 g od toga šećeri 94,0 g; masti 0,3 g od toga zasićene masne kiseline 0,2 g; natrij 0,0 g.

Glavne značajke: GMO-free proizvod, 100 % biljno porijeklo, Bez HMF-a, 100% porijeklo Europska unija.

Hranu za pčele HONEY BEE PRO pakiramo u standardno pakiranje od 1 kg ili 2,5 kg, ovisno o želji kupca. Tim tvrtke Agro Simpa d.o.o. u suradnji sa prehrambenim tehnolozima, kemičarima te pčelarima, proizvodi vrhunski proizvod za pčele. Tvrtka Agro Simpa d.o.o. ima moderan pogon za proizvodnju hrane za pčele te imamo certificirani HACCP. Sve analize ulazne sirovine kao i gotovog proizvoda rade se na Hrvatskom veterinarskom institutu. Pogača za pčele HONEY BEE PRO proizvedena je njemačkom enzimskom tehnologijom hidrolize šećera bez dodavanja fruktoznog sirupa (HCFS).

Zašto nije dobar fruktozni sirup?
Najnovija istraživanja su pokazala da je fruktozni sirup (HCFS – High fructoze corn syrup), koji se na tržištu prodaje pod raznim nazivima, ali najčešće je to omjer fruktoze 55 % ili 42% u odnosu na glukozu, pokazao štetan za pčele. Takvi sirupi nemaju čistoću kao invertni sirupi rađeni enzimskom metodom jer su puni i nekih drugih sastojaka poput pepela ili boje te mogu sadržavati šećere koji nisu pogodni za pčele. Također, ti sirupi su rađeni od kukuruznog škroba pa postoji velika mogućnost da sadrže štetne pesticide.