Kontaktirajte nas na: +385 (0)99 583 8870 ili info@pcelarska-oprema.hr

Pogača Honey Bee Pro Thymol 1kg

13,93kn (1,85 €)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 12238 Kategorija: Oznake: ,

Pogača Thymol

Timol (Thymol) je snažan dezinficijens i fungicid, a djeluje pomoću svojih para. Koncentracija tvari u zraku ne predstavlja opasnost za pčele, ali je otrovna za grinje varroe. Pčele ih distribuiraju u košnici svojom aktivnošću. Osim toga, vanjska je temperatura važna: učinkovitost je najbolja kada se temperatura kreće između 15-30 °C. Također, hranjenje pčela sa timolom može predstavljati efikasan način smanjivanja spora nozeme u košnici. Kao što rezultati pokusa u laboratorijskim uvjetima pokazuju, pčele hranjene sa timolom imaju manje spora nozeme i žive duže nego kontrolna skupina pčela.* *Apidologie 41(2010) 141-150.

Sastav: Saharoza, invertni sirup, timol.

Datum proizvodnje: otisnut na pakiranju.

Rok upotrebe: 24 mjeseca nakon datuma proizvodnje.

UPUTA ZA KORIŠTENJE POGAČE :

Prije upotrebe izrezati i odstraniti dijelove pakiranja na željenim mjestima, te staviti preko satonoše. Čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Hranu za pčele HONEY BEE PRO pakiramo u standardno pakiranje od 1 kg. Tim tvrtke Agro Simpa d.o.o. u suradnji sa prehrambenim tehnolozima, kemičarima te pčelarima, proizvodi vrhunski proizvod za pčele. Tvrtka Agro Simpa d.o.o. ima moderan pogon za proizvodnju hrane za pčele te imamo certificirani HACCP. Sve analize ulazne sirovine kao i gotovog proizvoda rade se na Hrvatskom veterinarskom institutu. Pogača za pčele HONEY BEE PRO proizvedena je njemačkom enzimskom tehnologijom hidrolize šećera bez dodavanja fruktoznog sirupa (HCFS).

Zašto je važna prihrana pčela:
-kod pčela se javlja specifičnost da hranidba prethodne generacije utječe na kvalitetu naredne jer pčele uzgajane na lošoj prehrani ne mogu odgojiti novu kvalitetnu generaciju.

-Prihrana pčela također je bitna zbog stvaranja kvalitetnih  zimskih zaliha hrane kako bi se osiguralo preživljavanje zimskih mjeseci.

-Stimulacija razvoja: Prihranjivanje pčela može potaknuti brži razvoj pčelinjih zajednica. Dodatna hrana pomaže pčelama u izgradnji košnice, izgradnji saća i podizanju legla. To može rezultirati jačom populacijom pčela i većim brojem radilica za sakupljanje nektara i peluda.

-Povećanje prinosa meda: Kada pčele imaju dovoljno hrane, moguće je povećati prinos meda. Kvalitetna prihrana pčela tijekom perioda intenzivne paše omogućuje im sakupljanje veće količine nektara i proizvodnju više meda.

-Pogača Thymol ujedno hrani pčele i štiti ih od Varroe.