+385 99 226 7176

Vratašca PVC (pčelarska veća)

Vratašca PVC je pločica koja se postavlja na donji ulaz košnice. Izrađena su od plastike i imaju otvore kroz koje pčele mogu prolaziti. Štite od grabeži.

0,40

SKU 12675 Kategorija

[tabgroup]
[tab title= “O proizvodu”]

Vratašca PVC

Kontrola letenja pčela: Zatvarač leta se koristi za reguliranje aktivnosti pčela. Kada se postavi na uski otvor, pčele mogu samo pojedinačno ulaziti i izlaziti iz košnice. Ovo ograničava njihov broj i letenje izvan košnice, što može biti korisno u određenim situacijama, poput transporta košnica ili smanjenja aktivnosti pčela tijekom određenog razdoblja.

Zaštita od grabeži: Grabežljive pčele i drugi insekti mogu pokušati napasti i opljačkati pčele iz košnice. Zatvarač leta s uskim otvorom može smanjiti rizik od grabeži tako da ograniči pristup stranim pčelama.

Kontrola temperature i ventilacija: Zatvarač leta može se prilagoditi kako bi se regulirala temperatura i ventilacija unutar košnice. Pomoću otvora na zatvaraču leta može se kontrolirati protok zraka i pomagati u održavanju optimalnih uvjeta unutar košnice.

[/tab]
[tab title= “Dodatne napomene”]

Kada se koristi zatvarač leta, važno je uzeti u obzir vremenske uvjete i potrebe pčelinjeg društva. U toplim ljetnim mjesecima, pčele će obično trebati veći otvor za letenje kako bi regulirale temperaturu i osigurale odgovarajuću ventilaciju. U hladnijim mjesecima ili u određenim situacijama kada se želi ograničiti aktivnost pčela, može se koristiti zatvarač s manjim otvorom.

Postavljanje zatvarača leta na košnicu obično uključuje jednostavno postavljanje ploče s otvorima na prednji ulaz košnice. Važno je osigurati da otvori na zatvaraču leta budu usklađeni s otvorom na košnici kako bi pčele mogle slobodno letjeti unutra i van. [/tab]

[tab title= “Povezane stranice”]

Agro Simpa D.o.o.  Honey Bee Pro  Oprema za košnice

[/tab]
[/tabgroup]

Težina 0,05 kg
Dimenzije 15 × 5 × 1 cm
Shopping Cart
Vratašca PVC (pčelarska veća)
0,40
Scroll to Top